søndag 16. desember 2012

Flott kronikk av Siw B. Nicolaisen i NAV
«Jobber du i det rottehølet?» 


Den begynner slik:

"Hei! Jeg heter Siw, og er ansatt i Nav.
Hei! Jeg jobber på Nav. Du hørte riktig, Nav. Dette forhatte kontorlandskapet, stappfullt med følelsesløse roboter helt uten evne til å se sine kunder, helt uten evne til empati og innlevelse. Der jobber jeg. Tør jeg vedkjenne meg min arbeidsplass når spørsmålet om yrke dukker opp? Ja, jeg gjør det, men forventer alltid en reaksjon. For det meste er denne reaksjonen negativ. «Jobber du i det rottehølet?». Ja, i det rottehølet jobber jeg. Skammer jeg meg? Nei, for det meste ikke. Er jeg stolt av arbeidsplassen min? Nei, heller ikke alltid det."
Og jeg anbefaler den helhjertet til alle som har med NAV å gjøre.

Det står stor respekt av dette:
"Jeg føler ofte frustrasjon, men blir værende, fordi jeg virkelig har tro på potensialet i Nav-reformen. Det virker bare som om vi er nødt til å gjøre fryktelig mange feil før vi finner ut av hva som er riktig. I mellomtida vil jeg råde alle til å skrike ut, både de som er fornøyde og de som er mindre fornøyde. For som vi vet, det er den stille stemmen som samtykker."

Jeg har lenge ønsket meg et samarbeid der ansatte i NAV og kundene til NAV trekker i samme retning med et felles mål om å få til et NAV som fungerer.

Hvis det er mange som Siw B. Nicolaisen i NAV, og det ville ikke forundre meg, er det grunn til  å tenke at det kan la seg gjøre.
3 kommentarer:

 1. Bibbi, jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg fikk epostmelding om en kommentar fra deg, og den har ikke kommet inn i kommentarfeltet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skrev en kommentar, det stemmer. Prøver igjen. Jeg ble så glad for å lese dette, skrevet av en Nav-ansatt. De gode hjelperne finnes, og jeg er sikker på, at det er flere av dem.
   Takk for at du deler Ingrid.

   Slett
  2. <3

   Det er svært befriende at hun skriver at det blir gjort feil. At det skinner gjennom at feil kan man lære av.

   Slett

Merknader, spørsmål og saklig uenighet mottas med glede.

Og kanskje du har erfaringer du vil formidle?

Legg gjerne inn lenke til relevante innlegg fra din blogg - jeg liker bloggdialog.

Det har vært mye spam i det siste, så jeg har gått over til moderering.