Om meg ... @ivaalsg

Om du gugler "ingrid vaalund", får du treff på både meg og på min svigerinne som arbeider på Nasjonalbiblioteket. Vi er to helt separate entiteter; hun er den høye, slanke, jeg er den korte, tykke.

Jeg jobber som oversetter, er selvlært og begynte med kioskromaner i 70-årene. Fikk min første bokjobb da jeg ringte til en redaktør og spurte om hun visste at telefonen var oppfunnet på 1700-tallet ... folk ringte stadig til hverandre ("called on") i en historisk roman. Hun lo hjertelig og spurte om jeg kunne gjøre det bedre, og jeg sa ja.

Avanserte til superhelter hos Semic på 80-tallet, etter flere runder med "ikke ring til oss, vi ringer til deg", og jeg var Supermanns og Marvel-universets mamma i mange morsomme år da mine barn var i den rette alderen til å sette pris på det.

Så kom jeg inn på videoteksting da utleievideoer kom på markedet, og jeg har jobbet med teksting siden. For omkring 20 år siden sluttet han jeg er gift med i sin jobb som rektor på videregående og begynte å tekste sammen med meg, og vi tekster fremdeles, nå bare for NRK.

Jeg har faktisk skapt to arbeidsplasser uten annen utdanning enn en middels god latinartium!

Kollegaen min og jeg har vært gift i over 40 år og stortrives når vi kan være sammen med de 5 barnebarna og foreldrene deres. Og vi bor slik jeg ikke torde å drømme om da jeg var ung: På et småbruk med god avstand til naboer, ryggen mot en skogkledd ås og villdyr rundt oss.

Det er litt av solsiden av livet mitt. Jeg blogger mest om skyggesiden. Og jeg trenger å ha ett bein solid plantet i hver side for å holde balansen.


4 kommentarer:

 1. Hallo!
  Da gjorde jeg virkelig et "bloggfunn" i natt...har lest bittelitt, noen overskrifter og et par innlegg, og liker det jeg har lest så langt! Men klokka er 3, så jeg får finne den fram og lese mer når jeg ikke bør sove :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Randi, og takk for hilsen. Jeg ber så mye om unnskyldning for at jeg ikke har svart deg før - forklaringen står i "Jeg tok en Harald Hårfagre".

   Jeg har funnet og fulgt deg på Twitter ... håper å høre mer fra deg her i bloggen.

   Slett
 2. Hei på deg. Blei din følger på twitter i dag etter å ha lest om ,var det elefanten ? Du grep meg om både intellekt og hjerte. Mine erfaringer i livet gjør at jeg lett assosierer meg med det du skriver om .Er så glad for å finne overlevere der ute og som att på til lever i godt eget familieforhold. Lest endel nå i natt .Kommer nok til å lese mer etterhvert .Ha gode frukbare dager hilsen Trine (@Revetal )

  SvarSlett
 3. Hei, Trine, velkommen til bloggen. Jeg blir alltid glad når jeg får vite at det jeg skriver betyr noe for noen! Håper å møte deg i kommentarfeltene - det er de som gjør bloggen levende. Gode og fruktbare dager onskes deg også <3

  SvarSlett

Merknader, spørsmål og saklig uenighet mottas med glede.

Og kanskje du har erfaringer du vil formidle?

Legg gjerne inn lenke til relevante innlegg fra din blogg - jeg liker bloggdialog.

Det har vært mye spam i det siste, så jeg har gått over til moderering.